Rhythmic Movement Training/Movement based learning

Rhythmic Movement Training is een uit Zweden afkomstig programma, gebaseerd op vele jaren wetenschappelijk onderzoek naar de motorische-  en hersen ontwikkeling van kinderen.  Daaruit is gebleken dat om klaar te zijn voor het leren op school het kind bewegingsvaardigheden nodig heeft. Alle bewegingingen die baby’s en kleine kinderen maken zijn oefeningen voor het lijf en het brein. Hersenhelften, spieren en vooral ook ogen moeten goed samen kunnen werken om op school goed te kunnen functioneren.Door middel van zachte, kind-eigen bewegingen werken we, kind, ouder en therapeut aan het stimuleren van alle delen van het brein. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van wat er speelt en proberen dat vanuit de wortels aan te pakken.

 

Wat gaan we doen?

In een sessie van ongeveer een uur ga ik met u en het kind aan het werk  en op zoek naar eventuele restanten van primitieve reflexen die het kind kunnen belemmeren. Vervolgens leert u een aantal bewegingen/oefeningen die u thuis met uw kind kunt doen en die uw kind zullen helpen om goeg in zijn of haar lijf te komen

 

Wat doet u?

U doet met uw kind een aantal eenvoudige oefeningen thuis, twee of drie per dag en dat kost u per dag maximaal vijf tot tien minuten in totaal.

 

Wat zijn de meest gehoorde positieve effecten van RMT?

Verbetering van  energienieveau, coördinatie, concentratie, gedrag,   handschrift, taal- lees- spreek- en rekenvaardigheden. Meer rust, emotionele stabiliteit, lichaamscontrole en beter stil kunnen zitten. Vermindering van angsten en depressieve gevoelens. Dagelijkse handelingen worden eenvoudiger en het zelfvertrouwen groeit. Daarmee verandert de dynamiek in het gezin.